Araç Telefon Tutucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araç Telefon Tutucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Telefonlarımız artık hayatın her noktasında. Sürekli elimizde olan cep telefonlarımızı araçta seyahat halinde de kullanmamız gerekiyor. Kimi zaman navigasyon için, kimi zaman trafik cezası yememek için eller serbest görüşme yapabilmek için telefonlarımızı arabamızda uygun yere sabitlememiz gerekiyor.

Araç telefon tutacakları yüzlerce çeşit olduğu için hangi telefon tutucuyu almaya karar vermek artık zorlaştı. Bu ürünleri şöyle bi kategorize edersek:

1- Havalandırma ızgarasına takılan telefon tutucular

2- Araç konsolunun (göğüs) üzerine sabitlenen telefon tutucular

3- Araç ön camına vantuzla tutunan telefon tutucular

4- Telefonu kavrayarak içinde muhafaza eden akrobat telefon tutucular

5- Metal bir halkaya manyetik olarak yapışan mıknatıslı telefon tutucular

6- iPhone 12 ve sonrasında Apple tarafından icad edilmiş magsafe halkasına manyetik olarak yapışabilen telefon tutucular

7- Kablosuz şarj yapabilen telefon tutucular

8- Magsafe destekli kablosuz şarj yapabilen telefon tutucular

Evet araç içi telefon tutucu çeşitlerini bu şekilde kategorize edebiliriz.

Telefon tutucu tavsiyelerine gelince; 

Örneğin bir iPhone 15 Pro Max kullanıyorsak mutlaka Magsafe özellikli bir araç tutucu tercih etmeliyiz. Bunların şarj edebileni veya sadece magsafe halkasına manyetik olarak tutunabilenlerini seçmek size kalmış. Zira şarj yapmadan sadece aracınızda telefonu sabitlemek için kullanabileceğiniz bir magsafe araç telefon tutucu seçebileceğiniz gibi, magsafe 15W kablosuz şarj özellikli bir telefon tutucu da tercih edebilirsiniz. Bu arada hemen akla gelen bir soruyu da cevaplayalım. Kablosuz araç şarjları kesinlikle telefonunuzun bataryasına zarar vermezler. Zira 15W Magsafe kablosuz şarj, Apple’ın icat ettiği ve desteklediği bir teknolojidir. Tabiki çakmaklıktan şarj kaynağına ihtiyacınız olabilir. Bu tür telefon tutucular mutlaka kaliteli ürünler olmalıdır. Momax, Mcdodo, Linktech, Ttec gibi mobil aksesuarda kalite ve güvenirlik olarak kendini kanıtlamış markaların ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Diğer bir örnekte kablosuz şarj özelliği olmayan bir telefona sahipsek havalandırma ızgaramızın uygunluğunu, telefonumuzun büyüklüğü ve ağırlığını mutlaka değerlendirerek uygun telefon tutucuyu tercih etmemiz gerekir. Bu ürünü seçerken de Mobicaps online mağazasından Araç İçi Teknolojiler kategorisini inceleyerek ürün seçimi yapabilirsiniz.

Kullanıma uygun olmayan hatalı ürün satın almak elbette ihtiyacı görmeyeceği için memnun etmeyebilir. O nedenle doğru ürün konusunda küçük bir danışmanlık almakta fayda olabilir.

Mobicaps’i tercihiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Etiketler: telefon tutucu, araç içi telefon tutucu
Mart 03, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR